Wieczór, Nowa osoba na forum, ale posiadam mojego Ltz captiva z 2013 roku od roku. Mam mały problem, w którym przydałaby mi się rada. Moim problemem jest to, że oba wentylatory w komorze silnika przestały działać, co dwa tygodnie temu spowodowało zapalenie się kontrolki w ruchu. Na szczęście samochód nie przegrzał się do tego stopnia, że doszło do uszkodzenia. Mój problem został teraz pogłębiony przez lokalnego dealera, który serwisował Captivę za 310 funtów. Ale najgorsze jest to, że mówią mi, że mam problem z klimatyzacją, który zaczął się od ponownego napełnienia i zakończył się wyceną na 700 funtów za wymianę sprężarki. Problem z klimatyzacją został zauważony, gdy sprawdzili klimatyzację, ale nie wspomnieli, że wentylator nie działa. To nie jest główny problem, który został teraz odkryty, że klimatyzacja nie działała przed serwisem, a teraz z powodu ponownego napełnienia system jest tak przeładowany, że po uruchomieniu sprężarki wyłącza się z powodu ciśnienia 30 bar w systemie. Jak główny dealer może tak to zepsuć? Czy ktoś może mi powiedzieć, które bezpieczniki lub przekaźniki dotyczą obu wentylatorów w komorze silnika, ponieważ żaden z nich nie działa? Kiedy był testowany, można było usłyszeć przełączanie przekaźnika, gdy technik próbował włączyć wentylatory. Dzięki Aaron